Impressie Turkije jaargang 02 editie 01

Impressie Turkije

WINNEN

Voorkant Bento en Alba
Onbescheiden Ex en andere verhalen

In deze editie

Zijde 17 februari 1926 Kutalmışoglu Süleyman

Middellandse Zee Sultanaat van Rûm Dalyan

Om te beginnen wens ik alle lezers van en betrokkenen bij Impressie Turkije een heel goed 2019 toe!

Op 1 februari verschijnt de eerste editie van dit nieuwe jaar met zes grote artikelen en de editiepagina met gezellige en interessante items.
De prijs die je met de kennisquiz kunt winnen komt deze keer van mijzelf. In januari verschijnt Alba en Bento, een asiel voor kinderen, een boek met vijftien voorleesverhaaltjes voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. De illustraties zijn van Marja Roes, de illustratrice die voor Impressie Turkije de illustraties bij Nasreddin Hoca verzorgt. Op de website van Uitgeverij Weegbree kun je meer over dit boek en de verhalenbundel Onbescheiden Ex en andere verhalen lezen.

Graag wil ik je wijzen op de 9-daagse Atatürkreis die voor 22 t/m 30 april gepland staat. 
Tijdens deze 9-daagse reis verblijven we 3 dagen in Istanbul, 3 dagen in Ankara en 3 dagen in Izmir.
De historicus, schrijver en docent Mehmet Çalışkan vertelt op deze historische plekken alles over het leven van Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van de Republiek Turkije.
De reis kost 525 euro per persoon. Dit is exclusief de vlucht vanuit Nederland of België. Al het overige is inbegrepen: overnachtingen, alle maaltijden (behalve alcoholische dranken), alle vervoer.
De reis wordt georganiseerd door Reisbureau Tatilce Tur, in samenwerking met de gids Mehmet Çalışkan en mijzelf. 
Lees hier meer over deze interessante reis!

Op 1 februari komt de eerste editie van dit jaar online. Wil je daarvan een aankondiging in de vorm van een ingekorte editiepagina in je e-mailbox ontvangen? Meld je dan aan via onderstaand formulier.


Klaske Kassenberg
Hoofdredacteur Impressie Turkije
Klaske Kassenberg

In de zomer van 2005 kwam ik met twaalf kratten aan persoonlijke bezittingen naar Turkije, met als doel: schrijfster worden. In die opzet slaagde ik, ondertussen steeds meer in de ban rakend van het land waar ik nu woonde. 

Mijn drang te willen doorgronden en mijn talent te kunnen verwoorden, vormen een dynamische combinatie waarmee ik van Impressie Turkije een onderscheidend magazine wil maken. Een magazine dat blijft verrassen en boeien. Elke editie weer.

Een aanrader om te lezen?
Zegt het voort!

Vakantie in Dalyan? Groepsreis Turkije?


>